Case Royal Flora Holland

Bekijk alle klantcases

“Het hybridewerken levert ons als grote voordeel dat we minder hoeven te reizen, sneller kunnen acteren en mensen bij elkaar kunnen brengen en daardoor uiteindelijk ook milieubewuster bezig zijn” –  Meindert van Baak (Infrastructure Architect RFH)

Royal Flora Holland (RFH) is een sierteeltveiling waar al meer dan 100 jaar bloemen en planten worden verkocht, een plek waar RFH kwekers en kopers bij elkaar brengt. Met aandacht voor mens, milieu en maatschappelijke kwesties werken zij aan hun missie voor een duurzame, toekomstbestendige sierteeltsector. RFH creëert hiermee kansen voor duurzame groei en succes op de wereldwijde markt voor hun kwekers en kopers.

Waar liepen ze tegenaan?

Vanwege hun grote netwerk aan nationale en internationale kwekers en kopers, was het verduurzamen van hun communicatienetwerken een belangrijke pijler om te werken aan de missie van RFH. Deze communicatienetwerken wilde RFH zo optimaal mogelijk met zo laag mogelijke kosten inrichten. Daarbij moest het hybride werken centraal komen te staan in een nieuwbouwproject van een nieuw bedrijfspand die zij aan het ontwikkelen waren. Hybride werken moest volledig terugkomen en binnen het hele bedrijf doorgevoerd worden, zo ook in de vergaderruimtes.

Hoe is dit opgelost?

Voortraject
Door de verscheidenheid aan hardware oplossingen, had RFH de behoefte aan advies en begeleiding van een expert om uit te zoeken wat het beste bij hun past. Qconferencing heeft RFH de oplossing geboden om voor een proof-of-concept te gaan waardoor zij zelf uitgebreid alle hardware oplossingen konden testen en op deze manier uit te proberen wat het fijnst voor hen werkt. Hiervoor heeft Qconferencing op de oude locatie van RFH een demoruimte ingericht met verschillende hardware oplossingen. Diverse afdelingen binnen RFH konden het hierdoor live testen op basis van betrouwbaarheid, kwaliteit, gebruikersgemak en beschikbaarheid.

De oplevering
Uiteindelijk heeft RFH naar tevredenheid gekozen voor hardware van Logitech, omdat zij voldoen aan hun wensen en omdat RFH al eerder met Logitech had gewerkt binnen de organisatie. Qconferencing heeft de vergaderzalen opnieuw ingericht en geïnstalleerd met de juiste videoconferencing hardware, tv-schermen en narrowcasting. Daarnaast heeft Qconferencing de training op locatie verzorgd, instructiefilmpjes gemaakt voor hun intranet en is er per ruimte een quick reference guide gerealiseerd. Alles volledig voor een hybride collaboration en BYOD-omgeving passend in kleine-, middel- en grote ruimtes.

Een mooi project waar het hele team van accountmanagement tot installateurs van Qconferencing met trots bij betrokken is geweest!

Wil je meer informatie over wat de mogelijkheden bij jou op kantoor zijn?

Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Contact
    close slider