Populaire pagina's : Zoom | Microsoft Teams | Medische branche
Videoconferencing voor de medische branche
Diensten en hardware oplossingen voor collegiaal overleg en videoconsulten
Qconferencing is al jaren hofleverancier van videoconferencing oplossingen binnen de zorg. Wat ooit begon als een contract om een veilige videodienst te bieden binnen de oncologische zorg in Nederland is inmiddels uitgegroeid tot een breed pakket aan diensten en apparatuur om voor allerlei verschillende communicatie behoeftes, zowel voor de interne communicatie binnen een ziekenhuis of zorginstelling als binnen het bredere ecosysteem van artsen, patiënten, huisartsen en andere zorgpartners. Op deze pagina geven we hiervan wat voorbeelden.
Patiëntgegevens delen in FullHD
Patiëntgegevens in FullHD beeld delen tijdens het videogesprek en in de vergaderruimte.
Videoconsult met meerdere zorgverleners
Meerdere personen kunnen inbellen in het gesprek zodat zowel de (huis)arts, behandelaar, patiënt als bijv. mantelzorger bij het gesprek aanwezig kunnen zijn
Cloud video voor de medische branche
Er zijn verschillende cloud videoconferencing oplossingen met zeer hoge beveiliging en een een duidelijk protocol omtrent het opslaan van data (volgens AVG richtlijnen).
Van complexe tot eenvoudige opstelling
Passende hardware oplossingen voor de vergaderruimtes in ziekenhuizen en andere zorgorganisaties.
Installatie en advies op maat
Voorschouw en installatie advies van onze project manager en training op maat van een Customer Success Manager voor optimaal gebruik.
Veilig videovergaderen in hoge kwaliteit met Q-rooms
Qconferencing levert al 10 jaar de oplossing om veilig en in hoge kwaliteit tussen ziekenhuizen te kunnen vergaderen. Het platform werkt samen met alle a-merken videoconferencing systemen zoals Cisco, Lifesize en Poly (voorheen Polycom) en is volledig ISO27001 gecertificeerd en AVG proof. De dienst wordt geleverd vanaf eigen servers in Nederland. Door gebruik van de nieuwste technologie (Pexip) is het ook mogelijk veilig mee te doen vanaf een laptop of tablet. De klanten krijgen na afsluiten van een abonnement een eigen “virtuele kamer” of Q-room. Genodigden kunnen eenvoudig en veilig deelnemen aan een vergadering en binnen de vergadering in hoge kwaliteit medische beelden bekijken. Deze vorm van videoconferencing wordt al vele jaren toegepast voor zogenaamd Multi Disciplinair Overleg (MDO).
Videoconsult met arts, patiënt en andere betrokkenen met FaceTalk
Eerstelijns- en tweedelijnszorg (waaronder ziekenhuizen, huisartsen, specialisten, GGZ) kunnen met FaceTalk direct een beveiligde videoverbinding starten met gebruik van een unieke code. Ook kan een afspraak in de agenda gepland worden (door arts of assistent) waarna de patiënt/cliënt een e-mail ontvangt met een link naar een unieke online wachtkamer.
Het videogesprek start zodra de arts/zorgverlener dit aangeeft. In deze online wachtkamer is een klok en er worden meldingen getoond, zoals de uitlooptijd. Naast de totaaloplossing FaceTalk is het ook mogelijk om video beschikbaar te maken binnen het EPD middels slimme integraties.
Naast ons eigen platform FaceTalk bieden we ook Vidyo voor Epic, een mooie oplossing voor een videoconsult welke volledig integreert binnen EPIC (mychart). Wil je meer weten over FaceTalk of Vidyo voor EPIC? Lees dan meer op de FaceTalk pagina of neem contact met ons op.
Cloud video met Zoom, Microsoft Teams,
Lifesize Cloud en Cisco Webex
Steeds meer zorginstellingen kiezen voor interne communicatie voor een van de grote commerciële cloud platformen, zoals Zoom, Microsoft Teams, Lifesize Cloud of Cisco Webex. Qconferencing is partner van al deze partijen en kan de zorginstelling daarbij helpen. Ook voor het selecteren van de juiste apparatuur voor gebruik van deze Cloud videodiensten ben je bij Qconferencing aan het juiste adres. Er wordt vaak gekozen voor een PC/soft client gebaseerde oplossing waar via een USB aansluiting de camera en microfoon(s) aan gekoppeld worden. Een krachtige oplossing om in een ruimte het deelnemen aan verschillende soorten videovergaderingen mogelijk te maken. Wil je je bestaande (MDO) videoconferencing systemen koppelen aan een van de Cloud platformen, ook dit is vaak mogelijk via een gateway of connector.
- Het kiezen van het juiste platform
- Selectie en aanschaf van het meest geschikte licentiemodel
- Een goede configuratie van het account met de juiste gebruiks- en security settings (zeker bij Zoom is dit van groot belang)
- Training van de admin
Hoe maak je een MDO ruimte video-ready?
Met ruim 10 jaar ervaring met het inrichten van MDO ruimtes en met alle belangrijke merken videoconferencing systemen, is Qconferencing een zeer goede partner om uw MDO ruimte in te richten. Hierbij kijken we naar de optimale inrichting van de ruimte, gebruiksgemak voor de artsen, de leesbaarheid van de medische beelden en hoeveel presentatiebronnen (PC’s) er aangesloten dienen te worden. Zo is er bijvoorbeeld een 3-schermen oplossing op basis van Cisco mogelijk. Ook de eventuele aansturing van projectoren, licht of zonwering bestaat tot de mogelijkheden. Tegenwoordig is daar geen grote serverkast vol apparatuur meer voor nodig, maar kan dit zeer efficiënt direct vanuit het videoconferencing systeem. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Ook de pagina met Cisco Room oplossingen geeft een goede eerste indruk van de mogelijkheden.